Forever CALCIUM

4.456,60рсд

POPUNITE FORMULAR ZA UPIT KLIKOM OVDE

Za sve dodatne informacije pozovite +381 61 1881858 ili pošaljite e-mail dr.alojavera@gmail.com

Description

Forever CALCIUM – Jake i čvrste kosti

 

Forever Calcium je nov i poboljšan dodatak ishrani, koji obezbeđuje klinički dokazanu količinu kalcijuma, magnezijuma, cinka, mangana, bakra i vitamina C i D, koji pomažu da se održi odgovarajuća struktura i funkcija kostiju. Svakoga dana oslanjamo se na snagu svog tela, a ta snaga potiče iznutra.

Novi oblik kalcijuma, koji proizvodi kompanija Forever Living, di-kalcijum maleat, najefikasnija je podrška optimalnoj izgradnji kostiju jer se duže zadržava u krvotoku i ne ometa prirodnu ravnotežu pH u želucu. Osim toga, autentična mešavina minerala u novom proizvodu je optimalnija i lakše se apsorbuje nego ranija formula.

Novi i poboljšani Forever Calcium proizvod koristi superiorne oblike kalcijuma i ostalih patentiranih minerala visokih performansi, kako bi se obezbedila maksimalna apsorpcija i bioraspoloživost. Da bi se suprostavio našoj opadajućoj sposobnosti da apsorbujemo kalcijum, do koje se dolazi starenjem, potreban je snažan suplement koji bi nas zaštitio od gubitka strukture kostiju.

Forever Calcium dodatak ishrani može da vam pomogne da se osećate sigurno, jer ste se oslonili na najkvalitetnije sastojke u zaštiti svog zdravlja. Uz Forever Calcium nećete imati strah od bilo kakvih fizičkih aktivnosti, jer će Vaše kosti biti jake i čvrste, a organizam snabdeven svim što mu je potrebno za pravilno funkcionisanje i ostalih organa.

Dejstvo proizvoda Forever Calcium:

  • Jača kosti i zube
  • Sprečava mekoću kostiju, samim tim i prelome
  • Smanjuje osteoporozu
  • Pomaže kontrakciju mišića
  • Deluje pozitivno na nerve i mišiće
  • Aktivira protein kalmodulin – „gorivo“ za naše ćelije
  • Utiče na smanjenje alergijskih reakcija
  • Lako se vari, ne smeta želucu
  • Zahvaljujući magnezijumu odlično se resorbuje u organizmu

Sastav proizvoda Forever Calcium:

Kalcijum je veoma važan mineral koji se nalazi u ljudskom telu. Kalcijum je gradivni element kostiju i zuba, neophodan je za pravilan rad mišića, obezbeđuje koagulaciju krvi, prenosnik je nervnih signala, neophodan za izlučivanje hormona i enzima.

Kalcijum se najviše usvaja iz hrane, ali se i oslobađa iz kostiju, zato je veoma važno da do 30-te godine redovno konzumiramo namirnice bogate kalcijumom, kako bi naše kosti bile jake, čvrste i određene gustine. Unošenjem pravilne doze kalcijuma u naš organizam, mi obezbeđujemo da naše kosti što duže ostanu čvrste i jake. Na taj način sprečavamo mekoću kostiju, zbog čega dolazi do lakog preloma i pojave raznih bolesti koštanog sistema.

Pored kalcijuma, veoma je važno unositi, u periodu detinjstva i adolescencije, vitamin D koji je takođe ključan za gustinu kostiju.

Gustina kostiju se povećava i bavljenjem nekom fizičkom aktivnošću kao što je trčanje, ples, skijanje, aerobik, fitnes.

Pored velikog uticaja na koštani sistem, kalcijum ima veoma važnu ulogu u funkciji nervnog sistema. Naime, kalcijum pomaže u kontroli oslobađanja neurotransmitera, koji stupaju u interakciju sa nervnim ćelijama i aktiviraju ih. Takođe pomaže kontrakciju mišića i aktivira protein kalmodulin, koji mišićnim ćelijama obezbeđuje “gorivo” za pravilan rad.

Dobri izvori kalcijuma su mleko, jogurt, sir, brokoli, kelj, karfiol, soja, kikiriki, seme suncokreta, orah. Dakle, ima ga najviše u mlečnim proizvodima i tamno zelenom lisnatom povrću.

Osteoporoza se ređe razvija kod osoba koje u dovoljnoj količini unose kalcijum. Pored toga, ima značajnu ulogu u borbi protiv nekih vrsta raka debelog creva i snižavanju visokog krvnog pritiska.

Magnezijum kao drugi mineral, koji se nalazi u sastavu Forever Calcium suplementa, je veoma važan za pravilan rad mišića, nerava, pretvaranje šećere u energiju. Kalcijum deluje hipotenzivno na kardio-vaskularni sistem, učestvuje u enzimskim procesima, produžava vreme koagulacije, smanjuje nivo holesterola.

Što se tiče samog Forever Calcium dodatka ishrani, magnezijum je tu veoma bitan jer on obezbeđuje odličnu resorpciju kalcijuma i na taj način ga resorpuje gde treba i koliko treba. Ne dozvoljava nastajanje naslaga kalcijuma u krvnim sudovima, kao ni kamena u bubrezima i u žuči.

Pored toga što obezbeđuje resorpciju kalcijuma, magnezijum je i važan za normalnu funkciju vitamina C, kao i za delovanje vitamina B1.

Magnezijum se u organizmu najviše nalazi u kostima i to čak 50% u zubima, mišićima i crvenim krvnim zrncima (eritrocitima). Magnezijum u kombinaciji sa kalcijumom, manganom i vitaminom C povećava broj i pokretljivost spermatozoida kod muškaraca.

Vitamin D je jedinjenje sa strukturom sterola, koji je rastvorljiv u mastima i otporan je na toplotu.

Postoje dve forme u kojima se nalazi vitamin D i koje su važne za čoveka. To su vitamin D2 i vitamin D3. U hrani biljnog porekla možete naći samo vitamin D2, dok u hrani životinjskog porekla možete naći i D2 i D3.

Zašto je vitamin D važan u ovoj priči? Zato što vitamin D pomaže kalcijumu da se apsorbuje i ugradi u koštanu masu, pomaže da se u krvnoj plazmi održi ravnoteža kalcijuma i na taj način i normalna koagulacija krvi.

Svi sastojci: kalcijum-bisglicinat, kalcijum-citrat i kalcijum-karbonat, magnezijum-oksid, magnezijumbisglicinat, kalcijum-L-askorbat, mangan-bisglicinat, bakar-bisglicinat, holekalciferol, stabilizatori: mikrokristalna celuloza, natrijum-karboksimetilceluloza, unakrsno vezana natrijum-karboksimetlceluloza i natrijum-citrat; sredstva protiv zgrudvavanja: silicijum-dioksid i stearinska kiselina; dekstrin; dekstroza; trigliceridi srednjeg lanca; prirodna aroma vanile.

Način upotrebe:

Doziranje: 2 puta dnevno po 2 tablete, ujutru uz doručak i uveče uz večeru

Pakovanje: 90 tableta

 

Za dodatne informacije o ovom proizvodu, kao i o načinu njegovog poručivanja popunite sledeću formu:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Forever CALCIUM”