KAKO POSTATI i OSTATI ZDRAV

1.500,00рсд

POPUNITE FORMULAR ZA UPIT KLIKOM OVDE

Za sve dodatne informacije pozovite +381 61 1881858 ili pošaljite e-mail dr.alojavera@gmail.com

Description

KAKO POSTATI i OSTATI ZDRAV – Dr Saša Avakumović

 

Kako postati i ostati zdrav  je knjiga o zdravlju! Upoznajte se sa važnim saznanjima o sprečavanju bolesti modernog doba! Autor knjige je Dr. med Saša Avakumović.

„Primarna uloga lekara je edukacija ljudi, a ne davanje lekova.“ Sir William Osler, 1st Baronet, doktor, otac moderne medicine.

Vaše zdravlje zavisi samo od Vas!

„Lečenje od bilo čega je lako, jednostavno i vaše Bogom dato pravo. Vaše telo zna kako da se izleči od bilo čega, od bilo koje bolesti. Ono već ima zacrtanu šemu, planove, i sve što mu treba jeste vaša pomoć.“ Dr Ričard Šulc

Isečak iz knjige Kako postati i ostati zdrav

1. Uvod

“Ništa nije izgubljeno, ništa stvoreno… Sve je transformisano. Ništa nije plen smrti. Sve je plen života” Antoan Bešam
Život je u svom fundamentu neuništiv. Život je energija. Jin i Jang nisu suprotnosti, već komplementarnosti. U našem životu ne postoje suprotnosti, već samo nadopune. Život i smrt se međusobno dopunjuju, a kakva forma života će se razviti zavisi samo od uslova koji se odvijaju u sredini gde se stvara život.

Sve je celina, celina je i ljudski organizam koji predstavlja možda, nama, najsloženiji eko-sistem u kome se stalno obnavlja život. Od stanja u samom organizmu, kao medijumu gde se obnavlja život, zavisi i kako će energija u njemu delovati, kako će se organizovati i koje će forme života stvoriti. Od delovanja životne energije, uslova okoline i ishrane zavisi naše zdravlje.

SVAKA BOLEST OBUHVATA ČITAV ORGANIZAM

Današnja medicina i sami medicinari koji je praktikuju, su razvojem specijalizacija izgubili pravu predstavu o životu kao celini, baš kao što se neki naučnici, posebno bave samo atomima, ili samo česticama, i stalno otkrivaju nešto novo i novo. Okupirani su detaljima, umesto da sagledaju celinu i ponude jednostavno rešenje bolesti. Od drveća ne vide šumu. Sve je u svobuhvatnosti. TAJNA je u celini i ništa se ne može gledati odvojeno i zasebno. Uvek morate imati „BIG PICTURE“ – sveobuhvatnu sliku celine.

Na našu veliku žalost, u medicinu poslednjih 100 godina uvedena je praksa da se za svaku pojedinu bolest traži adekvatan lek. Dakle, jedna bolest traži jedan lek a farmaceutska industrija ga stvara i prodaje, čist odnos ponude i potražnje. Tako je zatvoren krug, a razne savremene bolesti, sa svojim “specifičnim” simptomima, se sve više šire. Odakle su se pojavile? Ko ih je smislio? Zašto danas imamo mnogo bolesti koje nisu postojale pre 100 godina?

Ogovor je – dolaze iz samog organizma i ne mogu se nikakvim lekovima isterati i izlečiti dok se ne otkloni stanje koje ih je izazvalo. A činjenica je da lekovi ništa ne leče, nego samo zaleče na kraći ili duži rok, ponekad, tj. načešće, zaleče tako da terapija traje godinama a sama bolest opstaje u organizmu i postepeno se razvija. Život je neuništiv, osmišljen je da se samoobnavlja i održava u ravnoteži životne energije. Ljudski organizam je jedan eko-sistem koji stalno stvara život. Čuveni pisac Volter je davno rekao: “Umetnost medicine sastoji se u tome da zabavlja pacijenta dok priroda obavi lečenje”. Dakle, dajte organizmu ono što mu treba, ali i dovoljno vremena, a on će sam pronaći zdravo rešenje. Savremena medicina, na žalost, uopšte ne obraća pažnju na stanje čitavog organizma, već samo na vidljive simptome pojedinih organa i zato imamo sve više bolesnih i delomično zalečenih.

Početkom 20. Veka, ugledni lekar dr Oliver W. Holmes je izrekao rečenicu: “Čvrsto verujem da ukoliko bi se čitava medicinska materija mogla potopiti na dno mora, čovečanstvu bi bilo mnogo bolje, a ribama mnogo gore”. Mišljenja sam da je ovaj odličan doktor mislio: dajte organizmu ono što mu treba, pravilnu i dobro izbalansiranu ishranu, redovnu odmerenu fizičku aktivnost i zdravo okruženje, oslobođeno otrova i stresa, a broj zdravih ljudi će se drastično uvećati i onda nam neće trebati lekovi.

 

Za dodatne informacije o ovom proizvodu, kao i o načinu njegovog poručivanja popunite sledeću formu:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “KAKO POSTATI i OSTATI ZDRAV”