Forever ESSENTIAL OILS PAK

11.158,55рсд

POPUNITE FORMULAR ZA UPIT KLIKOM OVDE

Za sve dodatne informacije pozovite +381 61 1881858 ili pošaljite e-mail dr.alojavera@gmail.com

Description

Forever ESSENTIAL OILS PAK – Eterična ulja

 

Forever Essential Oils Pak sadrži četiri divna eterična ulja vrhunskog kvaliteta u luksuznom pakovanju, svaki po 15 ml.

Eterična ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog eteričnog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet eteričnih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Eterična ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih proizvoda i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja pojedinih ulja.

Eterična ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima (bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je eterično ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

Forever Essential Oils Peppermint – Eterično ulje mente:

Forever Essential Oils Peppermint je eterično ulje mente – 100% čisto i 100% sveže. Eterično ulje od mente je proizvedeno od biljaka koje se na istoj farmi gaje duže od 85 godina sa prirodno visokim sadržajem mentola koji obezbeđuje efekat hlađenja po kome je mentol i poznat. Forever Living proizvodi najčistije prirodno ulje od mente koje okrepljuje i osvežava. Ulje od mente koristili su još stari Grci i Rimljani kao dekor i aromatični dodatak sosovima i hrani. Da bi se osigurao kvalitet, svako Forever eterično ulje prolazi kroz nekoliko koraka. Pažljivo izabrani tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u gajenju, negovanju i proizvodnji eteričnih ulja ocenjuje miris, boju i organoleptička svojstva i verifikuje ih. FC-MS laboratorijske analize obavljaju se da bi se proverilo da svaka serija eteričnih ulja zadovoljava kvalitet i jačinu koju zahteva Forever Living kompanija.

Dejstvo: Etarsko ulje menteublažava napetost i usklađuje energiju. Budi ponos i samopoštovanje. Deluje antiseptički, a ima i antireumatsko dejstvo. Bogato je mentolom, pa osvežava prostor i ima antibakterijsko, antivirusno i analgetičko dejstvo. Eterčno ulje mente odlično deluje kod bronhitisa, gripa, prehlade, sinusitisa, kašlja i zubobolje. Pomaže kod glavobolje i migrena, umiruje upalna stanja kože i iritacije i povećava otpornost organizma. Zbog prijatne arome i baktericidnog dejstva, obavezan je sastojak mnogih pasti za zube. Koristi se za infekcije disajnih organa, uglavnom za inhalacije u kombinaciji sa drugim uljima, na primer sa etarskoim uljem eukaliptusa. Umiruje kašalj, a ima i repelentno dejstvo.

Preporučena upotreba: Razblažite 2 do 4 kapi u vodi, baznom ulju ili losionu za lokalnu ili aromatičnu primenu. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem. Dobro se meša s eukaliptusom, lavandom, limunom, ruzmarinom i geranijumom.

Forever Essential Oils Peppermint

 

Forever Essential Oils Lemon – Eterično ulje limuna:

Forever Essential Oils Lemon je eterčično ulje limun – 100% čisto i 100% snažno. Vekovima je limun korišćen širom sveta zbog njegovog mirisa kao i zbog svojstava da čisti i ulepšava kožu. Gaji se u Sjedinjenim Američkim Državama, limun se ručno bere i ostavlja da odstoji nekoliko dana da bi u potpunosti sazreo. Kada plod dostigne savršenu zrelost, sadržaj soka je veći i kvalitetnija su eterična ulja koja se od njega proizvode. Forever Living obezbeđuje najčistije prirodno limunovo ulje koje predstavlja podršku imunom sistemu i poboljšava zdravo varenje.

Dejstvo: Eterično ulje limuna poznato je po svom antioksidacionom i antiseptičkom delovanju, kako na disajne organe, tako i na kožu. Deluje na streptokoke i stafilokoke. Smatra se da ima i adstrigentno, antivirusno i stimulativno svojstvo. Osvežava i stimuliše, uklanja umor, strahove i nervnu napetost. Jača koncentraciju, bistri misli. Deluje na na zidove kapilara i vena i pojačava cirkulaciju. Osvežava prostor i uklanja miris dima. Eterično ulje limuna se može koristiti u aroma lampama – što je naročito preporučljivo u vreme infekcija (bolesna osoba u kući, vreme gripa i sl.) Na taj način ćete ne samo dezinfikovati prostor u kojem se nalazite, već i olakšati tegobe izazvane gripom, prehladom, bronhitisom i upalom sinusa. Deluje stimulativno i uklanja umor. Unosi vedrinu i budi želju za životom. Uz druga eterična ulja sličnog delovanja, glavni je sastojak u proizvodima za lomljive i krte nokte, proširene vene i kapilare, akne, bradavice…Razblaženo vrlo je korisno za masnu kožu i kosu. U tonicima i drugim proizvodima za negu lica koristi se za osvežavanje umorne kože. Odličan je saveznik i u borbi protiv  celulita.

Preporučena upotreba: Razblažiti 2 kapi u oko 120 ml vode ili druge tečnosti i promešati. Zbog fotosenzitivnosti izbegavajte korišćenje eteričnog limuna pre sunčanja ili solarijuma. Ne preporučuje se u trudnoći i deci do 6 godina.  Ne sme doći ni u kontakt sa očima. Ne nanositi ga direktno na kožu i sluzokožu. Čuvati zaštićeno od svetlosti i toplote, van domašaja dece.

Forever Essential Oils Lemon

 

Forever Essential Oils Lavender – Eterično ulje lavande:

Forever Essential Oils Lavender je eterično ulje lavande – 100% čisto i 100% relaks. Forever Living proizvodi najčistije prirodno ulje lavande koje neguje, relaksira i umiruje. Ulje lavande upotrebljavalo se još u Staroj Grčkoj i Rimu, o čemu svedoče spisi iz tog perioda kao i tekstovi iz Biblije, gde je korišćeno zajedno sa alojom, začinima i lekovitim biljkama u pripremi hramova za religijske obrede. Uzgaja se u Bugarskoj zbog idealnih uslova klime i zemljišta. Forever Essential Oils Lavender sadrži visoku koncentraciju linalil acetate koje lavandi daje njenu voćno slatku aromu, kao i visoke koncentracije terpena koje su veoma korisne.

Dejstvo: Eterično ulje lavande umiruje, opušta i otklanja umor.  Smanjuje nervnu napetost i stres, kao i naglu promenu raspoloženja.  Otklanja nesanicu i omogućava miran san. Pomaže kod migrene i glavobolje. Osvežava vazduh u prostorijama i deluje kao repelent (protiv komaraca i drugih insekata). Eterično ulje lavande jedno je od retkih ulja, koja se mogu nerazređeno nanositi na kožu. Podstiče njenu regeneraciju, pa je odlično sredstvo za zarastanje rana, ogrebotina, opekotina i ožiljaka. Zahvaljujući antiseptičkom delovanju, odlično je u borbi protiv akni, bubuljica i ostalih infekcija kože. Vrlo često se koristi u kozmetici za negu kože nakon sunčanja, kako bi se koža oporavila od eventualnih oštećenja prouzrokovanih UV zracima. Odlično se meša sa dugim eteričnim uljima, pa je neizostavno ulje u mirisnim kombinacijama i parfemima. Jedno je od retkih eteričnih ulja koja se mogu direktno primenjivati na koži.

Preporučena upotreba: Razblažiti 2 do 4 kapi sa vodom, baznim uljem ili losionom za lokalnu ili aromatsku primenu. Čuvati zaštićeno od svetlosti  i toplote, van domašaja dece.

Forever Essential Oils Lavende

 

Forever Essential Oils Defense – Mešavina botaničnih ulja:

Forever Essential Oils Defense je 100% čista, prirodna mešavina čistih botaničkih ulja. Proizvodi se od pažljivo odabranih čistih botaničkih ulja, prikupljenih iz izvora širom sveta, uključujući Indiju, Nepal, Somaliju, SAD, Madagaskar i Mađarsku. Mešavina Forever Essential Oils Defense obezbeđuje savršeno izbalansiran spoj najčistijih prirodnih pupoljaka karanfilića, narandže, kore cimeta, ruzmarina, tamjana, eukaliptusa i bobica kleke, koji podstiču rad imunog sistema.

Dejstvo: Ulje tamijana, koje je deo ovog preparata, dobija se vodenom destilacijom aromatične smole drveta Boswellia serrata. Naučnici današnjice sve više otkrivaju mnoge medicinske koristi koje pruža ova supstanca. Ublažava bolove, otok i crvenilo kod upaljenih zglobova, regeneriše i zateže kožu. Ulje peperminta ima značajnu ulogu u održavanju zdravlja. U narodnoj medicini koristila se kod mučnine, povraćanja, prehlade i infekcija respiratornog trakta. Proizvod sadrži bobice kleke, a lekovitost ove biljke poznata je od davnina. Ona je diuretik, pomaže kod oteklih nogu, prehlade, astme, kašlja, virusnih infekcija, kod problema sa digestivnim traktom, čisti organizam od nagomilanih otrova, podstiče znojenje, izlučivanje urina, čisti krv i jetru, poboljšava apetit. Ulje karanfilića koristi se u borbi protiv kandide i mnogih drugih bakterija kao što su stafilokoka, pneumokoka, streptokoka. Ulje ovih sastojaka ima široku primenu. Koristi se radi izlečenja prehlada, bakterija, respiratornih infekcija, zapal,enja kože i mnogih drugih. upalnih procesa, tj. poboljšava imunitet organizma.

Preporučena upotreba: Razblažiti 2 kapi u oko 120 ml vode ili druge tečnosti i promešati.

Forever Essential Oils Defense

 

Za dodatne informacije o ovom proizvodu, kao i o načinu njegovog poručivanja popunite sledeću formu:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Forever ESSENTIAL OILS PAK”